Iedereen die in een dorp woont of heeft gewoond kent vast het fenomeen krat zitten. Het is een heel eenvoudig spel dat ook wel bekend staat als adje kratje. De bedoel is dat je zo lang mogelijk op je kratje blijft zitten. Naast het zitten is het ook van belang dat er veel bier wordt gedronken. Vaak wordt er dan ook een bepaalde tijd afgesproken waar binnen je een biertje op moet hebben. Of je een bier atje legt of hem rustig opdrinkt is je eigen keuze. 

Adje kratje regels

Bij het krat zitten komen natuurlijk ook een aantal regels kijken. Je mag namelijk niet naar het toilet tijdens het spel. Je hoeft niet meer op je kratje te zitten als hij leeg is. Moet je naar de wc voordat gebeurd is moet je hier zelf dan ook een oplossing voor vinden zittend op de krat. Hou dus goed rekening met je blaas gedurende het spel. Dit element maakt het kratje zitten dan ook erg lastig. Iedereen weet dat als je veel gaat drinken dat je blaas het op een gegeven momenten begeeft. Wil je dit voorkomen dan moet je van te voren met je maten afspreken dat iedereen één keer naar het toilet mag gedurende het spel. Ook kun je afspreken dat na elke plasbeurt je een biertje moet atten.

Adje kratje drink regels

Naast het maken van regels voor het gebruik maken van een sanitaire voorziening is het ook goed om regels af te spreken wat betreft het drinken. De meeste voorkomende regel is dat je binnen 10 a 20 minuten een biertje leeg moet hebben om te mogen blijven zitten op je krat. Echter is het ook mogelijk om dit langer te maken zodat er meer spelers overblijven. Daarnaast moet er ook worden afgesproken of je een atje moet leggen of dat je op je gemak het biertje leeg mag drinken. Het spel net natuurlijk wel atje kratje dus dat is wel het leukst. 

Drankspellen voor tijdens het krat zitten

Tijdens kratje zitten heb je soms wat passende drankspellen nodig om de tijd wat sneller voorbij te laten gaan. Als je constant bezig bent met het onder controle houden van je blaas is wat afleiding toch wel fijn. Drankspellen zoals kingsen, opus en stef stuntpiloot zijn dus perfect om het krat zitten de hele run vol te houden. Deze spel kun je namelijk gemakkelijk spelen met grotere groepen zonder dat je van je krat af hoeft te komen. Dat is natuurlijk iets wat je pas wil als je krat bier volledig leeg is.