Ben jij opzoek naar een leuk drankspel waarbij je alleen hoeft te beschikken over een box en 2 dobbelstenen? Dan is Opus het leukste drankspel met dobbelstenen voor jouw. Ben je benieuwd of jouw vrienden stressbestendig zijn, of bezwijken ze gemakkelijker onder druk? Jij gaat er achter komen op een gezellig avondje wat beloofd spectaculair te worden. Vergeet je 2 dobbelstenen niet en je onvergetelijke avond kan beginnen. Mocht je geen dobbelstenen hebben kijk hier dan. Verder kun je ook altijd kijken naar naar eventuele drankdobbelstenen.

Hoe gaat het dobbelstenen drankspel in zijn werking

Voor het drankspel opus heb je twee dingen nodig, namelijk dobbelstenen en een muziekboxs. Je kan het spel met twee dobbelstenen als je het gemakkelijk wil houden, maar je kan het ook steeds lastiger maken. Dit kan je doen door elke ronden een extra dobbelsteen toe te voegen. Als je de stenen klaar hebt liggen ontbreekt alleen nog de muziek. Voor het spel heb je het volgende nummer nodig dat je hier onder kan vinden. Dit is namelijk het nummer van Eric Prydz genaamd Opus.

Wat doet de muziek tijdens het dobbelstenen drankspel?

Het nummer Opus is een nummer dat langzaam opbouwt totdat er een drop komt. Eerst ben je lekker rustig met dobbelstenen aan het gooien totdat de muziek zich in een keer snel begint op te bouwen. Je hebt namelijk verloren wanneer je een of meerdere dobbelstenen in hand hebt tijdens de drop. Vandaar dat het eerst rustig dobbelen is en naarmate dat de muziek opbouwt en richting de drop komt beginnen mensen te bezwijken onder de druk. De stenen zullen door de kamer vielen net als de drankjes die eventueel op tafel staan. De verliezer moet namelijk een opdracht uitvoeren of een shotje nemen. Dat wil je natuurlijk proberen te voorkomen. Heb je vier dobbelstenen in je hand op het moment van de drop doe je vier shotjes of vier opdrachten.

speel nu het dobbelstenen drankspel

Wat zijn de spelregels?

Je kan dit spel spelen met een zo groot gezelschap als je maar wil. Wanneer je met 4 mensen speelt heb je wel genoeg aan 2 dobbelstenen, maar wanneer je met 8e bent is het wel van belang om meer dobbelstenen in het spel te betrekken. De regels zijn als volgt, wanneer je 6 gooit mag je de dobbelstenen verplaatsen naar de persoon rechts van je en wanneer je 1 gooit naar de persoon links van je. Je bent dus constant aan het focussen op de stenen zodat je hem zo snel mogelijk uit handen kan geven. Buiten de nummers 1 en 6 doet nummer 2 ook mee in het spel. Je hebt dan het voorrecht om een slok uit te delen aan de persoon die op dat moment een dobbelsteen in zijn bezit heeft. Dat kunnen dus verschillende mensen zijn als je met meerdere stenen tegelijk speelt. Echter zijn alle slokken wel voor jezelf als je op dat moment de enige bent met stenen in zijn hand. Kortom hoe groter de groep hoe meer plezier!

Betekenis per dobbelsteen

Hier heb je een overzicht van de hierboven besproken regels per dobbelsteen. Mocht je wat afwisseling willen hebben in dit drankspel kun je natuurlijk ook altijd andere regels per oog of ogen gebruiken of nog meer regels. We raden je aan om te beginnen met onderstaande regels en zo bekend te worden met het spel. Op denk duur is het natuurlijk leuk om je eigen draai te geven aan het spel!

1 oogGeef de dobbelsteen door aan de persoon links van je
2 ogenDeel een slok uit aan iemand met een dobbelsteen in zijn hand
3 ogenN.V.T
4 ogenN.V.T
5 ogenN.V.T
6 ogenGeef de dobbelsteen door aan de persoon rechts van je

Kortom dit spel is de perfecte opwarmer voor een leuke avond. Zorg wel dat je de tafel vrij hebt gemaakt voor het begin van het spel dat kan je nog wel eens een hoop rommel besparen. Ben jij opzoek naar meer toffe drankspellen? Neem hier dan vooral een kijkje, Drankspellen voor twee personen, de tofste drankapps voor de gekste avonden! en beste drankspellen.