We kennen vast allemaal nog wel het kinderspel genaamd Stef stuntpiloot. Waarbij een vliegtuigje met Stef erin probeert de kippen van jouw schuur af te gooien. Vroeger toen we klein waren hebben we allemaal Stef de stuntpiloot gespeeld. Wij hebben er nu een drankspel van gemaakt dat gegarandeerd voor een onvergetelijke avond gaat zorgen. We gaan je dan ook vertellen hoe het Stef stuntpiloot drankspel in zijn werking gaat!

Wat zijn de benodigdheden voor het Stef Stuntpiloot drankspel?

Natuurlijk heb je het spel Stef stuntpiloot nodig. Mocht je dit niet in huis hebben kun je Stefs stuntpiloot kopen in winkels als Blokker, Kruidvat of gewoon online. Via bol.com kan het spel voor de beste prijs worden aangeschaft. Het spel kun je dan ook maximaal met 4 personen spelen. Elke deelnemer heeft drie gevulde shotglaasjes bij zich staan. Deze worden dan ook elke ronden aangevuld. Wat hier precies de bedoeling van is vertellen we bij de uitleg van het drankspel Stef stuntpiloot. 

De regels van het Stef Stuntpiloot drankspel

Het spel werkt hetzelfde net als vroeger, alleen zijn er nu shotjes bij betrokken. In het begin van het spel krijgt elke speler drie ronde fiches. Dit zijn de kippen die op de boerderij moeten worden gezet. Zet de muntjes zo weg dat ze allemaal naast elkaar omhoog staan. De bedoeling is dat jij jouw kippen gaat verdedigen. Naast de fiches heeft elke speler drie gevulde shotglaasjes bij zich staan. Wanneer iedereen dit klaar heeft staan kan het drankspel beginnen. Het spel kan worden aangezet en Stef Stuntpiloot kan beginnen met rondjes vliegen.

Tijdens het rondvliegen van Stef Stuntpiloot is het de bedoeling dat jij jouw kippen verdedigd en andermans fiches van de boerderij af tikt. Dit kun je doen door het gebruiken van de wip die naast je schuur staat. Wanneer stunt piloot stef passeert kun je de wip gebruiken om het vliegtuig op de fiches van de tegenstander te laten landen. Naast het aanvallen is het ook belangrijk om jouw kippen te verdedigen. Dit kun je doen door jouw wip omhoog te plaatsen wanneer Stef Stuntpiloot eraan komt. Zo kun je voorkomen dat jouw fiches worden geraakt.

Als jouw fiche dan toch van de boerderij wordt afgegooid betekent dit dat jij een shotje moet nemen. Je mag de wip pas weer gebruiken als je je shotje hebt opgedronken. Een muntje verliezen staat dus gelijk aan een shotje. Je moet dus goed opletten en snel drinken voordat je de wip weer mag gebruiken om te verdedigen of aan te vallen. Uiteindelijk blijft er één winnaar over. Deze persoon mag de shotjes die hij overheeft uitdelen aan een speler naar keuze. Heeft de winnaar nog drie kippen over, dat betekent dat hij of zij drie shotjes mag uitdelen aan een spelers naar keuze. 

Stef Stuntpiloot moeilijker maken

Op een gegeven moment heeft iedereen wel door hoe hard je de wip moet raken om andermans munten eraf te tikken. Wat je kunt doen om het drankspel wat lastiger te maken is het verkleinen van de wip. Het oppervlakte dat Stef de stuntpiloot raakt tijdens het spel kun je naar binnen buigen. Zo heb je dus een kleiner raak vlak en wordt het spel dus lastiger. Je zult zien dat je vrienden die voorheen erg goed waren in het spel nu toch moeite hebben met het raken van het vliegtuigje. Dat is dan ook precies wat we willen om het spel nog spannender te maken.

Het Stef Stuntpiloot spel

Naast onze regels voor het drankspel is het natuurlijk ook mogelijk om je eigen regels te bedenken. Ben je geen liefhebber van shotjes kun je het natuurlijk ook doen met bier of wijn. Je kunt er ook nog voor kiezen om de verliezer een opdracht te laten doen. Wat je ook kunt doen om het nog spannender te maken is de Stef stuntpiloot uitbreiding kopen. Dit geeft je de mogelijkheid om met acht deelnemers te spelen in plaats van vier. Dit geeft dus ook allerlei mogelijkheden om nieuwe regels te bedenken. Ga je in teams werken of juist ieder voor zich? De mogelijkheden zijn eindeloos ga het dus vooral uitproberen met je vrienden en veel plezier met het Stef stuntpiloot drankspel! Of probeer ook een keer een ander drankspel zoals bijvoorbeeld kingsen.