Jenga is het perfecte drankspel voor een leuke avond met je vrienden. Je gaat zien wie er stalen zenuwen heeft en wie er bezwijkt onder de druk. Dat alles om jouw avond nog onvergetelijker te maken dankzij dit gezelschap spel, genaamd Jenga, ben jij er klaar voor?

Hoe gaat Jenga in zijn werking

Iedereen kent dit spel wel van toen je klein was.Je bouwt een toren en bij elke ronde moet een speler een blokje verwijderen zonder de toren te laten vallen. De blokjes die worden verwijdert worden daarna toegevoegd bovenop de toren. De speler die, voordat de toren gevallen is, als laatste een steen uit de het bouwwerk heeft gehaald verliest. Het is dus van belang om tactische keuzes te maken en te zorgen dat de toren zolang en zo recht mogelijk blijft staan. 

Jenga drankspel regels

Tegenwoordig wordt Jenga ook veelvuldig gebruikt als drankspel. Het gaat er nu niet om dat je de stenen verwijdert en op de toren legt, maar juist om de opdrachten die op de stenen staan. Op elk blokje wordt een opdracht geschreven die je moet uitvoeren voordat je de steen bovenop de toren mag plaatsen. Je kan dit spel dan ook spelen in teams of ieder voor zich. Een voorbeeld van een opdracht kan bijvoorbeeld zijn: Neem de hoeveelheid slokken voor spelers die meedoen aan het spel. Je kan nog veel meer verschillende soorten opdrachten bedenken, je kan het zo gek niet bedenken. Om jullie op weg te helpen in het maken van een jenga drankspel hebben we hieronder een aantal opdrachten beschreven.

Jenga drankspel opdrachten

Voor de opdrachten op de stenen zijn wij zelf het spel gaan spelen en we kwam erachter dat veel verschillende mensen verschillende opdrachten leuk vinden. Ga dus vooral zelf de opdrachten uitproberen en maak zo samen met je vrienden jullie ultieme Jenga drankspel! Dit zijn de jenga drankspel opdrachten die wij het leukste vinden om te gebruiken:

RotondeHet spel gaat vanaf nu de andere kant op
Push-upsMannen moeten 15 push ups doen of 5 keer drinken
KledingruilWijs twee spelers aan die een bepaald kledingstuk moeten ruilen
MopVertel een mop, het aantal spelers dat lacht is het aantal slokken dat je mag uitdelen
TijdbomElke spelers mag vanaf er nu maar 10 seconden over doen om een steen te pakken
BijnaamJe mag een speler een bijnaam geven, degene die deze speler bij zijn echte naam noemt moet drinken
TitanicHet schip dreigt te gaan zinken, iedereen moet zijn glas leegdrinken
DuimenJe hebt het voorrecht om op één willekeurig moment in het spel je duim op te tafel te leggen, de laatste speler die je nadoet, drinkt
#doen eens liefZeg iets gemeens over de persoon rechts van je en complimenteer degene links van je
TequilaElke speler drinkt een tequila shot
Op schootJe mag een speler aanwijzen die gedurende het hele spel bij een andere speler op zijn schoot gaat zitten
ReusDe grootste speler neemt drie slokken en mag drie slokken uitdelen
DwergDe kleinste speler neemt drie slokken en mag drie slokken uitdelen
Doen,durven of waarheidJe speelt een potje doen durf of de waarheid, de speler die de steen heeft getrokken is de sjaak, de andere spelers stellen een vraag of verzinnen een opdracht
RegelJe mag een regel bedenken die moet worden uitgevoerd tot het einde van het spel
LinkspootWijs een speler aan die gedurende het gehele spel alleen zijn linkerhand mag gebruiken om te drinken, bij overtreding één slok
GroepsdrukNeem een slok voor elke speler die meedoet aan het spel
Drink 1Neem zelf een slok
Drink 2Neem zelf twee slokken
Drink 3Neem zelf drie slokken
Uitdelen 1Deel 1 slok uit aan een persoon naar keuze
Uitdelen 2Deel 2 slokken uit aan personen naar keuze
Uitdelen 3Deel 3 slokken uit personen naar keuze

Jenga drankspel maken in 2022

Nu jullie een aantal voorbeelden hebben gezien voor je drankspel is het nu tijd om zelf je jenga drankspel te maken. Wat je hiervoor nodig hebt is simpel, namelijk een Jenga spel, verschillende soorten stiften en een creatieve geest. Het is natuurlijk super leuk als je op verschillende creatieve manieren de drankspel opdrachten op je Jenga stenen kan zetten. Het is dan aan jou en je vrienden om de leukste opdrachten en regels uit te kiezen en deze toe te voegen. Op deze manier heb je gemakkelijk en snel je eigen jenga drankspel gemaakt.

maak nu je eigen jenga drankspel

Jenga kopen

Je kunt op verschillende plek een goedkoop jenga spel kopen. Dit kan bijvoorbeeld bij de SoLow, Kruidvat, Intertoys en nog veel meer fysieke winkels. Ook is het natuurlijk mogelijk om online een spel aan te schaffen, namelijk via Bol.com, Amazon en andere grote partijen. Voordat je deze aankoop doet denk eerst is goed na of je niet toevallig nog een Jenga spel hebt liggen op zolder of dat vrienden en familie er misschien eentje voor je hebben. Is dit niet het geval dan kun je ook altijd voor een prikkie op marktplaats websites en facebook groepen gemakkelijk een set vinden. 

Nu weten jij en je vrienden ook hoe je Jenga om kan toveren tot een drankspel en hoe je je eigen Jenga drankspel kunt maken. Ben je dit spel op een gegeven moment zat? Geen probleem op onze website vind je meer leuke drankspellen voor jou en je vrienden zoals, bussen regels, kingsen regels en het leukste drankspel met dobbelstenen en nog veel meer leuke spellen voor jou en je vrienden!