In deze tijd kunnen we helaas even niet naar de club, maar waarom halen we de club dan niet in huis? Met de volgende recepten serveer jij de lekkerste shotjes als een echte bartender. En geloof ons, dit hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Wij hebben voor jullie de lekkerste, simpele shotjes op een rij gezet die jij thuis zelf kunt maken.

1. Appeltaartje Een shotje dat precies naar appeltaart smaakt. Lekker toch? En ook nog eens makkelijker te maken dan je denkt. Het enige wat je hoeft te doen is 10 ml Liquor 43 en 20 ml Apfelkorn in het shotglaasje te schenken. Maak het af met een toefje slagroom bestrooid met wat kaneel. Een heerlijk shotje dat er ook nog eens leuk uitziet. Voor extra special effect kun je de kaneel in de brand zetten. Dit is perfect voor jou instagram story of snapchat verhaal. Maak iedereen jaloers met dit perfecte appeltaart shotje.

2. Alien Brain

Creepy, vind je niet? Maar hoe tof ziet dit er wel niet uit? Weet je wat het beste is van dit shotje? Het is super makkelijk om zelf te maken. Hoe doe je dat? Je begint met een laagje Peach Schnaps in je shotglaasje te doen (40%). Voeg daarna een deel Baileys toe (40%). Doe dit voorzichtig met een barlepel. 20% van je shotglaasje is nu nog leeg, dit vul je op met Blue Curacao en een vleugje grenadine. De Peach Schnaps en Baileys zullen niet mengen, zelfs niet tijdens het drinken. Dit zorgt voor een aparte, maar unieke ervaring. Zeker het proberen waard!

3. Fuego

Het Spaanse woord voor ‘vuur’ en dat zegt denk ik al genoeg. Schenk wat Bacardi Fuego in een shotglaasje en voeg wat druppels Tabasco toe. Easy dus! Is dit shotje misschien toch iets te vurig voor jou, maar heb je thuis nog een fles Bacardi (welke soort dan ook) staan? Weet je nog niet wat je daar nu mee kan doen? Bekijk ons artikel over de lekkerste Bacardi cocktails ter inspiratie!

4. Watermelon Shots

Dit shotje ziet er super verfrissend uit en is een goede start voor een gezellig avondje of een warme zomerdag. Dit hoort toch wel zeker bij de lekkerste simpele shotjes die er bestaan! Een deel watermeloen likeur, een deel tequila en wat limoensap. Even shaken met wat ijs en het is ready to serve. Om het er nóg lekkerder uit te laten zien, kan je er kleine watermeloenpartjes op leggen.

5. B52

Shot B52, een van de meest bestelde shots als je op stap gaat. Nu ook zelf thuis te maken! Dit makkelijke shotje maak je door 10 ml koffielikeur in een shotglaasje te gieten. Giet via een lepel langzaam de 10 ml Bailey’s in het glas en vervolgens doe je hetzelfde met 10 ml Cointreau. In de bar wordt dit shotje aangestoken en is het de bedoeling dat je het brandend opdrinkt. Zeker de moeite waard om dit thuis ook te proberen, maar doe dit wel op eigen risico! Het is zeker een hele beleving

6. Shotje roulette met sambuca, tequila en rum

De makkelijkste en lekkerste shotjes zijn toch de doorzichte shotjes. Het is altijd maar de vraag wat er in zit. Voor je vrienden is het een vraag en voor jou een weet. Probeer bijvoorbeeld een shotjes roulette. Vul een shot glas met water, een met sambuca, een met tequila en een met rum. Hierna kan het feest beginnen. Ben jij de gelukkige met het water shotje of pak je de tequila? Je kunt dit spel in meerdere rondjes spelen waardoor je zat naar huis gaat.