In deze blog gaan we samen de spelregels en de benodigdheden door lopen die nodig zijn bij kingsen. Kingsen is namelijk het spel om jouw avond nog gezelliger te maken. Het is van belang dat je goed oplet tijdens het spel, anders kan het zomaar voorbij zijn. Ook is het door de verschillende regels die zijn verbonden aan elke kaart nooit saai! Kortom een prima spel om lekker dronken mee te worden samen met je vrienden! Vind je het irritant om de regels elke keer erbij te houden kun je ook het kingenskaartspel goedkoop aanschaffen bij bol.com.

Wat heb je nodig als je gaat kingsen:

  • Speelkaarten, één hele stok is genoeg
  • Héél veel drank, bier of wijn, net waar jij en je vrienden zin in hebben
  • Een beker/glas of gewoon iets waar veel drank in past
spelregels en benodigheden voor het spel kingsen

Wat houdt kingsen in?

Bij het drankspel kingsen is het de bedoeling dat er omstebeurt door elke speler in het gezelschap een kaart wordt getrokken. Aan elke soort kaart zit een opdracht gekoppeld, deze opdrachten vind je hieronder. De ene opdracht is leuker als de andere maar daar ga je gedurende het drankspel zelf achterkomen. De kaarten liggen in een cirkel rondom de beker of het glas verspreidt. Je kunt op twee verschillende manier het drankspel verliezen, de eerste manier is door tijdens het pakken van een kaart de cirkel te doorbreken. Wanneer dit gebeurt moet jij het glas wat in het midden staat in een keer opdrinken. Bedenkt dus goed van te voren hoe je het glas vult, want je kunt zelf ook de pineut zijn. De tweede manier hoe je het spel hebt verloren is door de 4e koning te pakken. Dan is ook glas dat in het midden staat helemaal voor jou!

Hoe gaat het drankspel in zijn werking:

  1. Vul de beker/glas die in het midden staat met de door jouw gekozen drank.
  2. Verwijder de jokers uit het kaartspel en vorm een goed verdeelde cirkel rond het glas.
  3. Iedereen in de het gezelschap pakt omstebeurt een kaart en voert de opdracht uit die die verbonden is aan de kaart. (De opdrachten vind je hieronder in de tabel)
  4. Zorg ervoor dat je tijdens het pakken van een kaart niet de cirkel doorbreekt!
  5. Wanneer de cirkel toch is verbroken of de 4 heren liggen op tafel moet diegene het glas dat in het midden staat op drinken.

Opdrachten kingsen

KaartRegelUitleg
2Slokken weggevenDe hoeveelheid sloken die je mag uitdelen wordt bepaald door hoeveel mensen meedoen aan het spel.
3Zelf drinkenNeem zelf 3 slokken
4CategorieKies een categorie. Je kan het zo gek niet bedenken, een aantal voorbeelden zijn: biermerken, make-up merken, etc. De speler die niets meer weet of in herhaling treedt moet drinken.
5DuimenJe hebt het recht om je duim op een willekeurig moment gedurende het spel op tafel te leggen. Degene die het laatst zijn duim op tafel legt neemt een slok
6Drink maatKies één speler naar keuze die telkens wanneer jij een slok moet nemen mee drinkt.
7JuffenOmstebeurt wordt er opgeteld begint vanaf 1. De getallen die niet mogen worden op genoemd zijn de tafel van 7 en de getallen met een 7 erin. Wanneer iemand toch de fout in gaat neemt hij of zij een slok.
8Regel verzinnenVerzin een regel waaraan iedereen zich gedurende het drankspel aan moet houden. Wanneer de regel niet wordt uitgevoerd wordt dit bestraft met een slok.
9Regel weghalenWanneer je kaart 9 trekt mag je een regel naar keuze afschaffen die is opgesteld.
10QuizmasterVanaf nu ben jij de quizmaster! Niemand mag jouw vragen meer beantwoorden. Gebeurd dit wel, dan wordt hij of zij bestraft met een slok. Er kan maximaal één quizmaster actief zijn gedurende het spel.
BoerWijzenIedereen steekt zijn of haar hand in de lucht. Tel gezamenlijk af vanaf 3, daarna wijst iedereen de persoon aan die moet drinken. Degene met de meeste stemmen moet twee slok nemen.
VrouwRise of the queenBij “Rise of the queen” heb je het voorrecht om op een willekeurig moment gedurende het spel je hand op te steken. Degene die dit als laatste doet, neemt 2 slokken.
KoningOp het glasWanneer er een koning wordt getrokken leg je deze kaart op het glas. Zo is het duidelijk voor de spelers hoeveel koningen er nog in het spel zijn. Wanneer de vierde koning wordt gepakt is het spel afgelopen.
AasSlokken nemenJe neemt 3 slokken en het spel gaat vanaf nu de andere richting op.

De regels hierboven zijn de regels die wij het leuks en het meest passend vinden bij dit spel. Elke vriendengroep, of elke website hanteert zijn eigen regels. Mocht je het drankspel nog niet helemaal begrijpen of ben je juist op zoek naar nieuwe spelregels kun je onderstaande video bekijk ter verduidelijking. Dit zijn dan ook de kingsen regels die worden gebruikt door Kingszen.nl.

Ben je opzoek naar meer vette drankspelen om uit te proberen samen met je vrienden? Neem dan vooral in kijkje bij Top 3 beste drankspellen met kaarten, het leukste drankspel met dobbelstenen en drankspellen voor twee personen! We wensen je nog een fijne avond!