De beste drankspellen voor 2 personen hebben wij van lekkerdronken speciaal voor jou op een rijtje gezet. Met deze drankspellen die je gemakkelijk met 2 personen kunt spelen. Zo kun je alvast een leuk spelletje spelen met je vroege gast, beste vriend, gezelligste huisgenoot of je buur. De meest uit een lopende spellen hebben we verzameld. Met de beste uitleg je leest over ezelen, hoger-lager en nog veel meer.

Ezelen maak 4 op een rij.

Bij ezelen gaat het erom dat je 4 dezelfde kaarten bemachtigd. Je hebt nodig een stokkaarten. Hierbij zorg je ervoor dat je alleen de cijfers overhoudt dus de boer, vrouw, koning en aas moeten er tussen uit. Nu begint het spel pas echt. Je pakt ieder 4 kaarten. Daarna ga je steeds een kaart pakken en een doorgeven. Iemand wint en roept ezelen als hij of zij 4 dezelfde kaarten heeft. Denk bijvoorbeeld aan 4x een nummer 6. Degene die verliest moet een bak trekken. Je kan dit spel natuurlijk ook met meerdere mensen spelen.

Hoger lager, een hoeveel geluk heb jij?

Hoe makkelijk wil je het hebben? Hoger of lager dan de kaart die al op tafel ligt. Wil je het spannend maken. Dan moet je hoger of lager zeggen tegen een dichte kaart die op tafel ligt. Het spel hoe simpel het ook is zorgt er altijd voor dat je lekker veel moet drinken. Wij combineren het altijd met bussen. De beste versnapering om erbij te drinken ja normaal gesproken een biertje maar een shotje zijn wij van lekkerdronken.nl ook niet vies.

Ouderwets dobbelen, gooi jij altijd 6?

Je hebt altijd wel 2 dobbelstenen in huis. Daarom is dit spel supermakkelijk. Gooi jij hoger dan je tegenstander. Dan moet de ander drinken natuurlijk. Dit spel kun je uitbreiden met meer mensen hierbij is het makkelijker om met 2 dobbelstenen tegelijk te gooien. Zo voorkom je dat er vaak gelijke getallen worden gegooid. Om het nog interessanter te maken kun je de regels zo zetten dat degene die laatste wordt het aantal slokken moet nemen dat er spelers mee doen. Dit kun je nog gekker maken door degene die daarna komen ook te laten drinken maar dan elke keer 1 slok minder. Zo is iedereen binnen no time lekker dronken.

Kruisje rondje, pak pen en papier.

Het simpele spel tic tac toe ook wel kruisje rondje. Dit spel is uitgevonden om met zen tweeën te spelen dus hoe makkelijk is het om te zeggen dat de verliezer moet drinken. Dit maakt het een stuk spannender. De beste kruisje rondje tactieken komen hierbij naar voren. Het leukste dat wij vinden is als het een gelijk spel is dat we beide moeten drinken.

Beste drankspellen speel je met je vrienden

Wij van lekkerdronken.nl zijn altijd op zoek naar de beste, leukste en origineelste drankspellen. Daarom posten wij regelmatig nieuwe artikelen waarin wij deze uitleggen. Daarnaast hebben we ook de echte klassiekers nog een keer voor je op een rijtje gezet. Denk hier bijvoorbeeld aan bussen, kingsen en demarreren. Heb je nog suggesties? Laat het ons weten!