Het drankspel wat iedereen wel kent bussen, maar soms vergeet je toch 1 regel. Daarom hebben wij de regels nog een keer op een rijtje voor je gezet. Je speelt eerst een aantal rondes met alle spelers deze worden vaak op verschillende manieren gespeeld. Daarna volgt de piramide een zenuwslopende slag waar bepaald word wie er de bus in gaat. Zodra dat jij in de bus beland weet je wat er te wachten staat. Heel veel bier

Regels van Bussen

Heb je het goed mag je een slok uitdelen heb je het fout moet je zelf drinken. Je kunt dit ook uitbreiden met de eerste ronde 1 slok de tweede ronde 2 etc. Daarna speel je de piramide ronde die bepaald wie er de bus in gaat. Veel plezier en wordt vooral lekker dronken! 

Ronde 1 kaarten  

  1. De deler gaat alle spelers af en vraagt Rood of Zwart. 
  2. Wordt de kaart hoger of lager dan de kaart die al voor je hebt liggen. 
  3. Ligt de kaart er tussen of buiten de 2 kaarten die je voor je hebt liggen. 
  4. Als laatste welk plaatje krijg je? Schoppen, Ruiten, Harten of Klavers. 

 

Ronde 2 het bouwen van de piramide 

Nu wordt het spannend bouw een piramide met onderop 5 kaarten. Dit mag je natuurlijk ook groter maken. Zodra dit gebeurd is draai je een voor een de kaarten om. Komt het cijfer van de omgedraaide kaart overeen met een kaart in jou hand dan mag je deze opleggen. Maar je kan hem ook vast houden want als hij later in de piramide naar boven komt mag je natuurlijk meer slokken uitdelen. 

Ronde 3 De bus in 

Bij de laatste ronde gaat de speler met de meeste kaarten in zijn handen de bus in. Lekker veel zuipen. De bus wordt door iedereen anders gelegd. Soms gewoon een rechte lijn andere leggen hem met meerdere opties gedurende de bus. Dan heb je keuze uit 2 kaarten dit zorgt voor extra spanning. Je legt de eerste kaart open weg vervolgens moet er geraden worden of de kaarten hoger of lager zijn dan de vorige. Heb je het fout moet je het aantal open liggende kaarten drinken en opnieuw beginnen. Eindstand dat je lekker dronken uit de bus komt! 

Je kunt als je het spel opnieuw wil spelen de buschauffeur uit het vorige spel immuniteit geven voor de bus. Heb je de bus leeg gereden bekijk dan ook eens onze andere drankspellen. Wij hebben uitleg bij andere drankspellen met kaarten zoals Demarreren of Kingsen