Demarreren ook wel 99.

Het drankspel waarbij je onder de 100 moet blijven.

Begin het spel en tel de kaarten bij elkaar op, maar probeert onder de 100 te blijven. Boeren dragen het shirt met nummer 96 om je te helpen het pak te verlaten. De kaarten worden geschud en elke speler krijgt kaarten. Vervolgens wordt de bovenste kaart van de stapel omgedraaid, waardoor de weggegooide stapel wordt geopend. De speler links van dealer begint met het weggooien van kaarten uit zijn hand, het optellen van de kaartwaarden en het schreeuwen van de som. De speler neemt dan de kaart en voltooit de beurt. Als een speler vergeet een kaart te nemen en de volgende speler legt deze weg, dan kunnen er geen kaarten meer worden genomen. In dat geval moet de speler genoegen nemen met minder kaarten.

 Kaarten 2-9 zijn normale waarden, de volgende kaarten zijn speciaal.

10 telt als 10 of -10, dus het totaal kan worden verminderd.

 Boer: Boer telt altijd op tot 96.

 Vrouw: De dame telt als 0 en het totaal blijft hetzelfde.

 Koning: De koning telt als 0 punten en het totaal blijft hetzelfde. De afspeelvolgorde is omgekeerd.

 Aces: Azen zijn 1 of 11 punten waard.

 Joker: De Joker wisselt getallen uit, dus 96 wordt 69. Het doel van het spel is om de totale score onder de 100 te houden. De speler die het bovenstaande totaal brengt, verliest het spel en wisselt in de volgende ronde.

 

Drinken

Er zijn drie keer dat een speler moet drinken.

De verliezer drinkt 10 happen.

Spelers kunnen een slok nemen als het totaal een veelvoud van 10 is. Dit geldt niet als de speler de Koningin of Koning vernietigt (tenzij anders overeengekomen).

10: 1 slok

20: 2 slokken

enz.

Wil je sneller dronken worden dan kun je als regel ook gebruiken dat je bij alle dubbelen getallen zelf moet drinken. Dus 22 is 2 slokken en 33 is 3 slokken.

Als het totaal 99 is en de verliezende speler een aas kan toevoegen (totaal 110), verliest de speler, maar de verliezer “zal iemand naar het graf brengen” door 10 monden te geven. Je kan ook. Is de speler het totaal vergeten? Moet ik dit controleren als de speler is vergeten een slokje / drankje te nemen?