Het oude bekende monopoly maar dan als drank spel wie wil dat nou niet. Wij van lekkerdronken spelen monopoly sinds onze jeugd. Het is niet weg te denken bij een lang weekend met de familie. Maar wist je ook dat het mogelijk is om monopoly om te zetten naar een drankspel. Dit kan je doen via de volgende regels of om via bol.com het bordspel Drinkopoly aan te schaffen!

Monopoly ombouwen naar drankspel! 

Geen geld voor drankopoly? Geen probleem! Met de volgende regels kun je het normale monopoly gebruiken als drankspel. Vergeet niet een drank glas bij vrij parkeren te zetten. 

 1. Neem 1 slok als je op iemand anders zijn vakje beland. 
 2. Neem 3 slokken als degene alle vakjes van dezelfde kleur bezitten. (een straat) 
 3. Drink een shotje als je op een hotel komt. 
 4. Gooi je dubbel? Dan is het ook drinken. 
 5. Kom je op start dan krijg je geen 200 euro maar 2 shotjes! 
 6. Heb je een lening nodig? Dan moet je drinken. 
 7. Wil je uit de gevangenis dan moet je glas eerst leeg.
 8. Zit je in de gevangenis en iemand komt op bezoek dan moet je drinken.
 9. Land je op water of elektriciteit dan moet je het aantal gegooid drinken.
 10. Kom je op een treinstation dan moet je net zo veel slokken nemen als dat deze persoon treinstations heeft. 
 11. Moet je belasting betalen doe dan drank van eigen keuze in het vrij parkeren glas. 
 12. Kom je op vrij parkeren dan heb je een probleem dan mag je het vrij parkeren glas helemaal leeg drinken. 
 13. Krijg jij geld van de bank dan mag je 2 slokken uitdelen.
monopoly

Drinkopoly bestellen 

Wil je het echte originele drinkopoly uit Engeland? Dan is dit te bestellen via bol.com of Amazon. Dit spel is daadwerkelijk anders als het echte monopoly. Je krijgt te maken met speciale taken en activiteiten. Het is een compleet ander spel. Je wint drinkopoly als je de hele reis hebt volbracht. Daarbij hoort het ook het uitvoeren van alle taken die je onderweg tegenkomt. 

Deze activiteiten lopen uiteen van doen of waarheid tot armworstelen. Weiger je de opdracht uit te voeren dan wordt het flink drinken. Haal jij volgende week je hele huis bij elkaar voor een monopoly avondje? Dan weet je zeker dat het met onze regels een fantastische avond wordt! 

Het is daarnaast ook mogelijk om je eigen kaartjes te knippen en zo je eigen drinkopoly te maken. In je eentje kost dit natuurlijk super veel tijd. Daarom raden wij van lekkerdronken aan om dit met je hele huis of dispuut te doen. Heb je gelijk een excuus om weer aan de zuip te gaan! 

De beste drankspellen bij Lekker dronken

Naast de spelregels van drank monopoly en drankopoly kun je bij lekker dronken ook terecht voor alle anderen drankspellen. Zo vind je er uitleg voor over hoe je ganzenbord kunt spelen als drankspel of gewoon ouderwets bussen. Ontdek vandaag nog de leukste en beste drankspellen op lekkerdronken.nl   

https://www.youtube.com/watch?v=X94Ahs3hCQk