Het drankspelletje mexxen is een zeer populair drankspel onder de jongeren. Mexxen wordt dan ook veel gespeeld in kantines,  huis feestjes en verjaardagen. Het is een erg passend drankspel waarbij het tempo flink omhoog kan gaan. Ben dus goed voorbereid voordat je dit spel gaat spelen, je kan er namelijk erg zat van worden. Ook is het erg leuk dat je het spel met een grote groep kan spellen. Mexxen is een simpel maar super leuk drankspel. Door sommige mensen ook wel maxen drankspel genoemd.

Wat heb je nodig om te kunnen mexxen

Je hebt niet veel nodig om het drankspel te kunnen spelen. Het draait allemaal om twee dobbelstenen. Naast deze stenen heb je een aantal spelers nodig en natuurlijk heel veel drank. We spelen het maxen drankspel dan ook om lekker dronken te worden.

Gedurende het spel ga je tegelijk met twee dobbelstenen gooien. Gooi je een 4 en 1 dan is jouw scoren 41. Gooi je bijvoorbeeld 4 en 5 dan heb je 54 punten. Dit zijn de normale scores. De volgende worpen hier beneden zijn uitzonderingen:

Uitzonderingen tijdens het mexxen

Aantal ogen:Beschrijving:
31 dit is de laagste score die je kan gooien tijdens het spel mexxen.
21de hoogste score die je kan behalen gedurende het drankspel, ook wel “mex” genoemd.
11, 22, 33, 44, 55, 66Wanneer je twee dezelfde ogen gooit mag je hier een honderdtal van maken. twee enen wordt dan honderd, twee tweeën wordt tweehonderd en zo verder.

Het doel bij het drankspel mexxen is om zoveel mogelijk punten te behalen, daarom gooi je het liefst een van de worpen uit bovenstaande tabel, buiten 3 en 1 natuurlijk. Hieronder gaan we snel verder met de mexxen regels!

mexxen

Bovenstaande worp levert je 600 punten, het één na hoogste na een “mex” en dat is dus 2 en 1 gooien.

Hoe begin je het spel

De speler die het maxen drankspel begint, mag een scoren wegzetten waar hij tevreden mee is. Je moet minimaal 1 keer gooien en het maximaal aantal worpen is 3. Wanneer je na 3 worpen tevreden bent met je aantal punten mag je de dobbelsteen doorgeven aan de volgende speler. De volgende speler heeft nu drie kans om een hoger puntenaantal te halen dan degene die mexxen is begonnen. Als iedereen heeft gegooid is de speler met het laagste aantal punten de verliezer. Hij moet het aantal afgesproken slokken drinken. Deze hoeveelheid mag je zelf bepalen, het mag natuurlijk ook een lekker shotje zijn. Wanneer de verliezer de slokken heeft genomen mag hij of zij de volgende ronde beginnen met het wegzetten van een scoren. 

Er wordt een “mex” gegooid

Wanneer een speler tijdens het spel een mex, gooit, wordt het aantal afgesproken slokken verdubbelt. Heb je een shotje ingezet dan is het aan de verliezer om twee shotjes te nemen. Gooien meer mensen een 1 en een 2 dan wordt het aantal nog een keer verdubbelt. Pas dus goed op met hoeveel slokken je inzet. Deze regel zorgt ervoor dat iedereen alert blijft bij het spel en de spanning voelt. Wanneer je als verliezer het spel begint met 3 worpen geef je jouw medespelers meer mogelijkheden om een mex te gooien. Dit zorgt ervoor dat er dus veel meer slokken kunnen worden uitgedeeld. Denk hier dus goed bijna voordat jezelf de pineut bent. 

Er zijn heel veel verschillende regels voor het spel mexxen. Echter vinden wij van lekkerdronken.nl dit de leukste versie. Door de regel van het verdubbelen van de slokken bij het gooien van een “mex” is iedereen opletten tijdens het spel. Veel plezier!

Ben je naast mexxen nog op zoek naar andere leuke drankspellen met dobbelstenen, neem dan een kijkje op onze drankspellen pagina. Hier ga je zeker weten gave drankspellen vinden die jouw avond onvergetelijk gaan maken.