Kaartje blazen hoe zorg je ervoor dat je vrienden niet vals spelen. Voor het spelen van het spel kaartje blazen heb je een glas of fles en een stokkaarten nodig. Dat maakt dit spel wel heel makkelijk. Bij het spelen van dit spel is het verstandig om een glas of fles te pakken die niet zo gemakkelijk om valt. Dan is het scherven rapen in plaats van kaarten. Hoe kaartje blazen precies in zijn werk gaat leggen we hieronder uit. 

Spel uitleg voor kaarten blazen

In de traditionele manier pak je een glas met een opening waar de kaarten op kunnen liggen zonder in het glas te vallen. Dit glas vul je met de drank naar eigen keuze. Bekijk voor de beste drank aanbiedingen bij onze partner drank dozijn. Hierbij is het gemakkelijk als het een drankje is dat iedereen lust. Want degene die de laatste kaart van het glas blaast moet hem leeg drinken. Je legt dus de stapel op het gevulde glas. Vervolgens kan het spel beginnen. 

Bepaal wie er als eerste gaat blazen dit kan door middel van een dobbelsteen of steen papier schaar. Daarna begint de eerste met blazen in het begin kan het lastig zijn als alle kaarten dicht op elkaar liggen. Vervolgens blaast steeds degene links van je. Natuurlijk kun je ook tegen de klok in gaan bij het kaarten blazen. 

Je kunt het spel nog moeilijker maken. Dit doe je door een wijn fles te gebruiken bijvoorbeeld. Deze heeft een zeer smalle dop waardoor de kaarten er een stuk sneller af vallen. Hierdoor moet je lekker vaak drinken. Het is hierbij wel zo dat je iedereen een eigen shotje moet geven want constant uit een fles wijn drinken is ook niet zo lekker. 

Het is ook makkelijker om alle spelers een eigen drankje te geven als jullie niet allemaal hetzelfde lekker vinden. Dan gebruik je gewoon 1 specifiek glas voor het blazen. Dat voorkomt gezeik met mensen die het niet opdrinken omdat ze anders over hun nek gaan. 

Hoe hou je het kaartje blazen vol

De kunst bij het kaartje blazen is dat je je adem onder controle houd. Dat klinkt logisch maar na een aantal biertjes of wijntjes wordt dit toch zeer zeer lastig. Dat hebben wij van lekkerdronken zelf aan de lijve ondervonden. Wij gaan meestal naar een aantal potjes kaartje blazen over op minder fysieke spelletjes zoals bussen of mexxen. Deze kun je gemakkelijk terug vinden bij onze categorie drank spellen

De beste drankspellen vind je op lekkerdronken.nl

Wil je alles te weten komen over drankspellen en het organiseren van de gekste avonden? Dan ben je bij lekkerdronken.nl op het juiste adres. Wij geven jou de beste tips en tricks als het aankomt op drankspellen en het meeste halen uit je studententijd. Wist je dat je van ganzenbord een super drankspel kunt maken? Je vindt het allemaal op lekkerdronken.nl