Drankspellen zijn niet alleen voor in de avond. Flunky ball drankspel is hier het perfecte voorbeeld van. Het is een drankspel wat je speelt met 2 teams. Drinkt jouw team het snelste zijn halve liter leeg? Dan heb je gewonnen! Hierbij moet je dus zorgen dat je snelle drinkers en ook goede gooiers in je team nodig hebt. 

Wat heb je nodig voor het Flunky Ball Drankspel

Om te beginnen heb je natuurlijk bier nodig! Het makkelijkste is om flunkyball te spelen met halve liters. Is het niet mogelijk dan zijn 2 kleine biertjes ook mogelijk. Een 1,5 liter fles nodig gevuld met water. Als laatste een bal om mee te gooien. Hiervoor is het niet verstandig om een tennisbal te gebruiken maar een voetbal of rugby bal. 

  • Halve liters bier!
  • 1,5 liter fles met water
  • Bal
  • 2 teams
  • Zin in bier
  • Scheidsrechter

Spelregels bij Flunkyball 

Het speelveld bestaat uit 2 teams die ongeveer 10 tot 15 meter uit elkaar staan. De waterfles staat in het midden van het speelveld. Om de beurt doet een van de teamleden een poging om de fles om te gooien met de bal. Wordt de fles omgegooid moet het team van de gooiende partij zo snel mogelijk hun bier weg drinken. Ze moeten stoppen als het andere team de fles weer recht op heeft gezet en terug achter hun biertjes staan. Hierbij moet stop geroepen worden door het niet drinkende team. 

Je wint als iedereen in je team zijn of haar biertje op heeft. Dit kan je controleren door af te spreken dat iedereen zijn lege biertje op zijn kop boven zijn of haar hoofd te houden. Hebben ze hem toch niet helemaal leeg krijgen ze een heerlijke bier douche.

Het aanstellen van een scheidsrechter is niet perse nodig. Maar wel handig want het kan hoog in de emotie lopen naarmate het spel voort duurt. Als er een BOB is het verstandig hem als scheidsrechter aan te stellen.

Toevoegingen aan het drankspel flunky ball

Het spel zelf is vrij simpel te spelen daarom dat je het zelf kan uitbreiden met extra regels. 

  1. Loop je een fles omver moet je hem helemaal leeg drinken en een nieuwe pakken. 
  2. Het verliezende team moet een shotje doen naar keuze van het winnende team. 
  3. Goede gooiers ook wel ervaren spelers of alcoholisten moeten extra stappen naar achter doen. 
  4. In de eerste ronde mag je opnieuw gooien als je de fles niet raakt. 

Meer drankspellen op Lekkerdronken.nl

Voor meer drankspellen zoals Flunkyball. Kan je ook terecht bij lekkerdronken. Zo hebben bij onze drankspellen ook uitleg over kingsen en bussen. Hiermee heb je de leukste drankspellen gemakkelijk op een plek. Naast drankspellen zoals fluncky ball hebben we ook uitleg hoe je de lekkerste shotjes maakt. Zo is lekkerdronken de perfecte website voor alles drank en het leven als een echte student.