Het spel waar iedereen maar al te bekend mee is beerpong het spel is al jaren oud en blijft elke keer weer een feestje. Of je nu jongens tegen de meiden speelt of in teams het zorgt altijd voor competitie. Je wilt natuurlijk altijd winnen met bierpong. Maar soms ben je even de speciale regels kwijt. Daarom zetten wij de beerpongs regels nog even op een rijtje. 

Beerpong tafel voor het speel plezier 

Beerpong is niet te spelen zonder een tafel. Het liefst heb je een langwerpige tafel. Hiervoor kun je een speciale beerpong tafel aanschaffen. Deze zijn vaak in hoogte verstelbaar zodat je lekkerder kunt gooien. Maar een normale keuken tafel werkt ook altijd. Hierbij is het belangrijk dat de bekers stabiel kunnen staan. Zodat ze niet omvallen als er een bierpong balletje tegen de rand aan wordt gegooid. 

Beerpong regels samengevat 

Tijdens het spelen zijn er verschillende regels. Spreek vooraf de regels af waarmee je gaat spelen om verwarring te voorkomen. Wij hebben vaak genoeg mee gemaakt dat iemand een balletje over de tafel heen gooit en daarna zegt dat ze niet drinken. Dit is natuurlijk zonde want het neemt weg van de pret.

  • Elleboog niet boven de tafel als er wordt gegooid. 
  • Als de bal stuitert mag hij weg geslagen worden
  • Wordt de bal die niet stuitert weg geslagen moet er gedronken worden
  • Gooi je over de tafel heen zelf drinken. 
  • Bekers hergroeperen 2 of 3 keer. 

Opstelling van de bierpong bekers

De regels bij bierpong zijn vrij simpel. Je hebt aan beide kanten 10 bekers staan als je met bier speelt. Deze zet in de vorm 4-3-2-1. Bij een echte beerpong tafel staan deze plekken al aangegeven. Speel je liever met sterke drank of hebben jullie niet mee zo veel tijd pak dan 6 bekers. Hierbij staan de 6 bierpong bekers in een 3-2-1 vorm. 

Je kunt de bekers vullen met bier. Maar ook vaker zie je dat er water voor wordt gebruikt. Dit komt vaak voor in de kroeg omdat iedereen dan toch met zijn eigen bier in zijn hand staat. Het is daarnaast ook makkelijker schoonmaken. Bier blijft plakken waarbij water dat niet doet. 

Gooi er lekker op los echte beerpong bekers

Bij bierpong zijn de bekers ook uiterst belangrijk. De rode beerpong bekers zijn onmisbaar. Het spel kan met kleine bekers gespeeld worden, maar dat niet hoe het hoort. De grote rode cups hebben meer stevigheid grotere omvang aan de bovenkant. Bierpong bekers jumbo of Action beerpong bekers zijn plekken waar je deze bekers kunt aanschaffen. Daarnaast zijn er ook speciale beerpong set te koop. 

De winnaar van bierpong

Je wint een spel bierpong door alle bekers van de tegenstander weg te spelen. Daarnaast kun je ook winnen als je 2 balletjes in dezelfde beker weet te gooien. 

De meest unieke manier om beerpong te winnen is door een balletje in een beker van een speler te gooien. Dit kan als er iemand met zijn glas nog vast heeft na het drinken bijvoorbeeld. Lukt dit dan moet degene die het balletje in zijn beker vindt alle bekers op tafel leeg moet drinken. 

Wat zijn de beste manieren van gooien

Op welke manier gooi jij? Gooi je met een boog, ga je voor de snelle bal of toch met een stuiter? Het zijn allemaal verschillende manieren, maar welke past het beste bij jou! Het gevaar met de stuiter bal is dat hij weg geslagen mag worden. Zelf zijn wij groot fan van de boog bal. Deze hebben we door de jaren heen veel beoefend. Maar wil je echt opvallen dan is de snelle bal de beste keuze voor jou. Met een snelle worp val je direct op. 

Het is maar net het beste wat bij je past. Daarbij hoort natuurlijk veel oefenen. Bestel direct jou beerpong tafel en rode cups en begin met trainen.

Meer drankspellen bij lekkerdronken

Naast de regels van bierpong vind je ook nog veel meer andere spellen. Denk hierbij aan kingsen, bussen en demarreren. Al deze drankspellen en hun regels kun je gemakkelijk terug vinden op onze website.