We hebben het allemaal vast wel een keer gedaan. Tijdens een avondje stappen drinken we allemaal wel eens een glaasje… of meer. Tegenwoordig kunnen we een genieten van een lekkere cocktail of ander mixdrankje. Je komt wat losser en je wordt wat vrijer en het is gezellig tijdens het uitgaan. Ook voor of tijdens het gokken doen we wel eens een drankje op, maar daar zijn natuurlijk wel wat risico’s positieve en negatieve aan verbonden. Wil jij weten wat deze risico’s zijn? Lees dan snel verder!

Positieve risico’s 

Wanneer je een of twee glaasjes alcohol op hebt, dan zal dit in de meeste gevallen ervoor zorgen dat je wat losser komt. Je bent nog helder van geest en je weet wat er om je heen gebeurd en wat je doet. Tijdens het spelen van online blackjack op het internet zal je dus minder gaan twijfelen en makkelijker besluiten nemen. Dit kan ervoor zorgen dat je meer openlijk en socialer dan normaal bent. Als je een nieuwe speler bent, kan dit je helpen om te achterhalen wie ervaren spelers zijn. Je kunt dan op ze afstappen en tips en trucs oppikken. Die kun je vervolgens eigen maken om zodat je je eigen speelstijl kunt creëren. Als ervaren speler kun je met wat alcohol op wellicht makkelijker nieuwe connecties en vrienden maken.  In deze situatie zijn de effecten van alcohol juist positief en zeer onschuldig. 

Negatieve risico’s 

Op het moment dat je meer alcohol consumeert dan je gewend bent en dronken bent, dan dat jouw handelen aanzienlijk beïnvloeden. Op dat moment heb je geen grip meer op je natuurlijke instinct. Je zal belangrijke zetten in het spel missen en je zal geen balans meer hebben tussen winnen en verliezen. Aan het begin en tijdens het spel houdt je natuurlijk bij hoeveel geld en fiches je hebt. Als  je te veel alcohol op hebt, doe je dit niet meer. Zo kun je zelfs het idee hebben dat je meer geld op zak hebt dan eigenlijk het geval is. Het is natuurlijk niet de bedoeling om meer geld te verliezen dan je eigenlijk van plan was. Het negatief voor je financiën, je kunt mensen om je heen verliezen en veel meer. Zorg ervoor dat je vooral regels voor jezelf vaststelt. 

Kortom, het drinken van alcohol tijdens het gokken kan negatieve en positieve gevolgen hebben. Om ervoor te zorgen dat het leuk blijft is het goed om vooraf je grenzen vast te stellen.