Mannenavonden zijn de ideale manier om samen te komen met vrienden of misschien familieleden. Als volwassene heb je een behoorlijk druk schema en daarom blijft er vaak niet veel tijd over om een paar uurtjes te ontspannen met je vrienden. Zo’n samenzijn kan wonderen doen en helpen om de stress van alledag achter je te laten.

Of je nu ter plekke wilt kaarten of de kans wilt grijpen om de perfecte hand te spelen in een live casino, het maakt bijna niet uit, want een mannenavondje uit kan op de meest uiteenlopende manieren worden georganiseerd. Er zijn talloze variaties om een mannenavond te voorzien van spannende activiteiten. Een drankje of twee mag daarbij zeker niet ontbreken.

Creëer een mannenavond met koele drankjes

Afspreken met vrienden en een paar lekkere drankjes – dat is voor veel mannen inderdaad het idee van een avond met een hoge amusementswaarde. Werk en gezin zorgen er vaak voor dat vrienden elkaar lange tijd niet persoonlijk kunnen zien. Natuurlijk geeft het internet ons tegenwoordig de kans om op andere manieren met elkaar te communiceren, maar dat is niet hetzelfde.

Een persoonlijke ontmoeting is het allerbeste en daarom is het het overwegen waard om te zorgen voor wat koele drankjes voor de mannenavond uit. In dit opzicht loont het om wat keuze beschikbaar te hebben zodat iedereen zijn favoriete drankje kan vinden. Cocktails zijn een populaire keuze om de mannenavond te voorzien van lekkere drankjes. Van een Tequila Sunrise tot een smakelijke Cuba Libre of een Smokey Whisky Sour en een Rum Old Fashioned, er zijn genoeg heerlijke opties voor een mannenavondje uit.

Naast de selectie cocktails kun je echter ook het klassieke bier overwegen. Een avondje uit voor mannen is een geweldige manier om bieren uit verschillende landen te proeven. Craft bieren uit de VS genieten grote populariteit, maar vooral Duitse bieren krijgen internationale erkenning voor hun goede smaak en hoge kwaliteit. Ondertussen brouwen veel mannen hun eigen bier en maken hier een hobby van die ook samen besproken kan worden op een mannenavond.

Wijn is een andere populaire keuze als het gaat om drankjes voor de perfecte mannenavond. Ook op dit gebied is er een internationale selectie van kwaliteitswijnen die echt uitnodigen tot een ontspannen avond onder vrienden. Of het nu droog of fruitig is, wijn is een passende afsluiting van een gezamenlijk diner met vrienden. Wie bij deze gelegenheid een mooie druppel opent, maakt er een gedenkwaardige avond van.

Mannenavond is ook leuk zonder alcoholische dranken

Op dit punt rijst een belangrijke vraag: Moet er per se alcohol vloeien op een gezellige mannenavond? Nee, natuurlijk niet, want een avond met vrienden kan ook zonder alcohol. De genoemde dranken, zoals wijn, bier of cocktails, zijn ook verkrijgbaar in alcoholvrije varianten.

Hiervan gebruik maken is vooral handig als je later naar huis moet rijden. Over het algemeen vinden echter steeds meer mannenavonden plaats zonder alcoholische dranken, omdat deze avonden bedoeld zijn om nooit te vergeten en het gevaar bestaat dat je op een feestavond toch een glas te veel drinkt. Maar als je je naaste vriendenkring lang niet hebt gezien, is het een goed alternatief om te kiezen voor een borrel zonder alcohol. Bovendien kan het een optie zijn om een goede mix van alcoholische en niet-alcoholische drankjes te vinden.

Hoe ziet de perfecte mannenavond eruit?

Dat verschilt van geval tot geval, omdat het heel erg afhangt van de interesses van de betrokken mannen. De perfecte mannenavond kan er bijvoorbeeld uitzien als vrienden die samen naar een sportevenement op tv kijken of het zelfs live bijwonen. Sport is altijd een functionele band tussen mannen om raakvlakken te vinden en samen een leuke tijd door te brengen. Met een paar drankjes en passende snacks wordt de mannenavond dan al snel een sportavond.

Kaarten is een andere populaire activiteit tijdens de mannenavond. Poker is de laatste jaren de meest voorkomende variant gebleken. Met een paar inzetten wordt het kaartspel een echte thriller en denk je wel twee keer na voordat je callt of liever fold.

Tegenwoordig komen ook mannen graag bij elkaar om te gokken. Videospellen passen precies in de tijdgeest en deze spellen zijn honderd keer leuker in een groep. Of het nu iedereen tegen iedereen is of in teamverband, een videogame-avond onder mannen is een geweldige gelegenheid om stress te verlichten en banale gesprekken over het leven te voeren. Uiteindelijk maakt het niet uit of je de tijd thuis doorbrengt of met je vrienden uitgaat. Het is gewoon belangrijk om samen te komen met je vrienden, want relaties moeten gekoesterd worden, anders lopen ze het risico om te eindigen. Een mannenavond eens per week of in ieder geval maandelijks is een prachtige kans om contacten te onderhouden.

Samen lachen en samen tijd doorbrengen – met een drankje gaan zelfs uren snel voorbij

Als je samen lacht en de tijd vergeet, kan een mannenavond helaas snel voorbij zijn. Maar dat is geen reden om verdrietig te zijn, want de herinneringen blijven en in het beste geval is het niet ver meer naar de volgende keer. Heerlijke drankjes zijn een geweldige manier om de avond met vrienden af te sluiten. Het is de moeite waard om een reis door het culinaire aanbod te maken en verschillende drankjes uit te proberen.

Dit geeft je de kans om te proosten op je vriendschap en een geweldige tijd te hebben. In de loop van het leven gaan mensen vaak uit elkaar en zelfs aan goede en lange vriendschappen komt een einde als je geen moeite doet om ze levend te houden. Dit is een feit waar je je altijd bewust van moet zijn, want echte vrienden vind je zelden en je moet ze nooit laten gaan. Met dit in gedachten is het zinvol om een avondje uit voor mannen te organiseren en er zelfs een regelmatig terugkerend evenement van te maken, zodat vriendschappen worden gekoesterd en lang standhouden.