Bierglazen, we gebruiken ze allemaal sommige wekelijks, maandelijks en wij van lekkerdronken eigenlijk bijna dagelijks. Ze zijn onmisbaar als je een speciaal biertje drinkt of bij het atten van een biertje natuurlijk. Het hebben van volgende en goede bierglazen in een studentenhuis of bij de soos is onmisbaar. Maar wat als je deze glazen zou kunnen laten graveren met het logo van je studentenhuis. Hoe gaaf is dat? Een gegraveerd glas zou bij ons 10 punten zijn als je hem weet te stelen. 

Waar kun je bier glazen laten graveren 

Het laten graveren van glazen kan bij verschillende partijen, maar hierbij weet je de kwaliteit niet. Wij hebben zelf glazen laten graveren bij studentendrukwerk. Hier zijn we super tevreden over. De dikte van het glas is goed waardoor je hem lekker stevig vast kunt pakken. Ze zijn allemaal nog heel en dat willen we graag zo houden. Het lekkerdronken logo staat er prachtig zichtbaar waardoor onze vrienden toch wel een beetje jaloers zijn als hem weer in de vaatwasser moeten zetten. 

Het is natuurlijk ook super leuk om een gegraveerd glas cadeau te doen aan je vrienden of vriendinnen als ze jarig zijn. Wat kost een gegraveerd bierglas nu precies. Dit is een beetje afhankelijk van hoeveel glazen je besteld. 1 glas zit rond een prijs van dertien euro zonder verzending. Als je met een groep 4 of 6 glazen besteld zijn dat zeker de kosten niet. 

Het is voor een studenten huis helemaal makkelijk maak een regel dat elk kapot glas wordt vervangen door een nieuw gegraveerd glas. Op deze manier kost het niet direct heel veel geld maar bouw je door de maanden heen een mooie collectie van gegraveerde glazen op. Nu nog opletten dan scharrels ze niet stelen of kapot maken. 

Hoe hou je het beste de bierglazen schoon?

Wij drinken relatief veel bier kun je wel stellen. Maar hierdoor moeten we ook vaak bierglazen schoonmaken. Nu hebben we niet allemaal een vaatwasser waardoor er ook vaak genoeg een afwas gedaan moet worden. Dit is misschien wel het beste voor een bierglas. Wassen in warm water met sop en vervolgens het glas mooi oppoetsen waardoor er geen strepen of vingers meer op het glas te zien zijn. 

Daarnaast kun je de bier en wijnglazen wel gewoon in de vaatwasser doen. Hierbij is het wel mooi om ze met een doek op te poetsen. Maar eerlijk is eerlijk, daar heeft niemand eigenlijk de tijd en moeite voor. We hebben vaak al moeite met ze terug in de kast zetten, zo vaak dat we de bierglazen nodig hebben. 

Meerdere glazen laten graveren

Waarom alleen bierglazen laten graveren als wijnglazen en normale drinkglazen ook mogelijk zijn. Wij van lekker dronken leggen de focus vaak op bier en wijn. Hierbij vergeten we dat het ook mogelijk is om theeglazen, champagne glazen, maar ook serveerplanken te laten graveren. Hoe gaaf is het om als je geslaagd bent en je viert dat met je huisgenoten dat iedereen uit een speciaal champagneglas drinkt met een borrelplank met een mooie boodschap erop?