Ga je binnenkort een spelletjesavond organiseren voor je vrienden of familie en wil je voor een gezellig moment zorgen? Dan zijn er verschillende zaken waar je rekening mee moet gaan houden. Lees de onderstaande tekst goed door voor enkele tips om zo een gezellige spelletjesavond te kunnen organiseren.

Kies een uniek thema

Tijdens een gezellige spelletjesavond kunnen leuke partyspellen natuurlijk niet ontbreken. Hierbij dien je een apart thema uit te kiezen zodat iedereen weet wat ze van de avond kunnen verwachten. Je kunt denken aan een avondje kaartspellen, casinospellen of een avondje bordspellen.

Zorg voor voldoende zitplaatsen

Zorg ervoor dat elke uitgenodigde een zitplaats heeft. Ga je aan tafel zitten, dan moet elke speler plaats kunnen nemen en elkaar kunnen aanspreken. Maak genoeg ruimte vrij en haal krukjes in huis als je niet genoeg stoelen hebt. Je kunt ook kiezen voor het plaatsen van een poef of een comfortabel vloerkleed met zachte kussentjes.

Zorg voor genoeg ruimte

Afhangend van wat voor soort spelletjes er gespeeld wordt is er meer vrije ruimte nodig. Denk zo aan spelletjes zoals Twister, stoelendans of darten waarbij je meer ruimte nodig hebt. Schuif grote meubelstukken opzij zodat elke speler vrij kan bewegen en plaats stoelen in de buurt voor pauzemomenten.

Zorg voor een scorebord

Je kunt een scorebord kopen bij de speciaalzaak, maar je kunt ook kiezen om zelf een scorebord te maken. Hierbij kan je een groot vel papier op de muur hangen en gebruik maken van stiften om de score van elke team bij te houden. Een andere handige manier om de score op te schrijven is door een prikbord te gebruiken of door middel van krijtbordverf op de muur.

Laat iedereen iets meenemen

Je gaat van alles nodig hebben als je een gezellige spelletjesavond wilt organiseren. Denk zo aan lekkere hapjes, maar ook drankjes en natuurlijk eventuele drankspellen. Denk bijvoorbeeld aan bordspellen, kaartspellen of partyspellen. Deze kun je voordelig bestellen in de webshop van Koning Bordspel. Het is slim om iedereen iets mee te laten nemen zodat