Ben je een liefhebber van bier en wil je graag een bierproeverij organiseren? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel delen we namelijk waardevolle tips en adviezen om jouw bierproeverij tot een groot succes te maken. Of je nu een beginner bent of al wat ervaring hebt, met deze tips kun je gegarandeerd indruk maken op je gasten. Belangrijk is wel dat je vooraf even in kaart brengt waar de voorkeur naar uitgaat. Het zou zonde zijn dat je straks allerlei verschillende speciaal bieren hebt gehaald en het blijkt dat een deel van de mensen het niet lust.

De juiste selectie van bieren

Bij het organiseren van een bierproeverij is het belangrijk om een diverse selectie van bieren samen te stellen. Zorg ervoor dat je verschillende stijlen en smaken kiest. Denk hierbij aan pils, IPA, stout, saison, enzovoort. Het is ook leuk om bieren uit verschillende landen te kiezen, om zo de diversiteit te vergroten. Juist omdat bieren zo populair zijn, is dit ook een ontzettend leuk idee voor op je werk. Hierbij kun je denken aan een bier kerstpakket voor de mannen en eventueel een wijn kerstpakket voor de vrouwen. Uiteraard is het aan de mensen zelf of ze kiezen voor bier of wijn, maar is het wel leuk om het in deze richting te zoeken voor het personeel.

Zorg voor de juiste temperatuur

Om optimaal van de smaak van de gekozen bieren te kunnen genieten, is het cruciaal om ze op de juiste temperatuur te serveren. Over het algemeen geldt dat lichtere bieren zoals pils het beste geserveerd kunnen worden rond de 4-7 graden Celsius, terwijl zwaardere en donkere bieren zoals stout beter tot hun recht komen bij een temperatuur tussen de 10-13 graden Celsius. Uiteraard kan het zijn dat er mensen zijn die een andere voorkeur hebben, aangezien er ook een grote groep mensen is, die het lekker vindt om ook normaal bier zo koud mogelijk te drinken.

Vergeet de hapjes niet

Een bierproeverij is niet compleet zonder lekkere hapjes die goed samengaan met de gepresenteerde bieren. Denk bijvoorbeeld aan stukjes kaas, worst, pretzels of zelfs chocolade. Het combineren van bier met verschillende smaken kan een interessante ervaring opleveren en de smaakbeleving versterken. Heeft dit je nu op een idee gebracht en ben je nog op zoek naar een origineel kerstpakket voor je werknemers zoals een combinatie tussen wat te knabbelen en wat drinken, dan kun je op kerstpakkettenplaza.nl je eigen pakketten samenstellen of gewoon kiezen uit de vele kerstpakketten die ze ter beschikking stellen, onderverdeeld in verschillende prijsklassen.

Zorg voor gezelligheid

Naast de juiste selectie van bieren en het verzorgen van de proefomgeving is het ook belangrijk om een gezellige sfeer te creëren. Zorg voor passende muziek, aankleding en eventueel een thema om de bierproeverij extra speciaal te maken. Vergeet niet om wat extra stoelen en tafels neer te zetten, zodat iedereen een prettige plek heeft waar hij of zij rustig kan zitten, terwijl ze aan het genieten zijn van de verschillende bieren.