Met het paardenrace drankspel kan jouw avond met vrienden of familie goed beginnen. Stap jij op het goede paard? Of maak je een foute keuze en ben je binnen een paar uur lekker dronken? Je gaat het meemaken met het drankspel paardenrace. Wij gaan je uitleggen hoe je dit spel het beste kan spelen om een onvergetelijke avond te beleven.

Wat heb je nodig voor het drankspel paardenrace

De enige benodigdheden die je nodig hebt voor het paardenrace drankspel is één stok kaarten zonder jokers. De assen in het spel zijn erg belangrijk, dit zijn namelijk de paarden waarop je kan gaan inzetten. Naast de kaarten is het van belang om wat drank en biertjes op tafel te hebben, wanneer je dit alles bij de hand hebt kan het drankspel beginnen.

Hoe gaat de paardenrace in zijn werking

Je begint het paardenrace drankspel door de vier assen uit je stok horizontaal naast elkaar te leggen. Dit zijn de vier soorten paarden waarop je slokken kan inzetten. Wanneer je vier assen op tafel liggen, leg je hier nog één dichte kaart naast. Boven deze dichte kaart leg je nog eens zes gesloten kaarten. Je hebt nu horizontaal vier assen en één dichte kaart liggen en verticaal zes gesloten kaarten. Alle kaarten liggen nu op tafel en de volgende stap is om een stok kaarten in je hand te pakken.

Wanneer iedereen heeft ingezet op een paard naar keuze draai je rustig de kaarten om. Draai je een kaart om van de soort harten, dan gaat de harten aas een stapje vooruit en zo verder. Wanneer alle assen een gesloten kaart gepasseerd zijn kan deze worden omgedraaid. Echter zorgen de verticale kaarten voor een negatief effect, namelijk een stap terug voor een paard. Wanneer dit een ruiten 6 is betekend dat de ruiten aas een plek terug moet.

De aas die als eerste de zevende gesloten kaart heeft gepasseerd heeft de paardenrace gewonnen. Begrijp je nog niet hoe het spel precies werkt? Geen probleem, hieronder vind je een Youtube video van het drankspel!

Slokken inzetten op een paard

Het spel heet natuurlijk niet voor niets “paardenrace drankspel”, er moet natuurlijk wel gedronken worden. Dat gaat ook zeker gebeuren. Je kunt namelijk een aantal slokken naar keuze inzetten op een aas(paard). Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om zes slokken in te zetten op de schoppen aas. Wanneer je zes slokken inzet wordt van je verwacht dat je zelf dit aantal drinkt bij het inzetten.

Wanneer jouw paard als eerst over de finish komt mag jij het dubbele aantal uitdelen. Dit betekent dus dat jij twaalf slokken mag uitdelen aan een speler naar keuze. Je kunt er ook altijd voor kiezen om deze slokken te verdelen over meerdere personen. Je kunt het dus zelf zo gek maken als je wilt door een groot risico te nemen een grote hoeveelheid slokken in te zetten.

Dit kan je zwaar te komen staan of juist in je voordeel werken dat je veel mag uitdelen. Kortom het drankspel paardenrace gaat zeker voor spanning zorgen binnen je gezelschap. 

Ben je na een aantal keer wedden op het verkeerde paard helemaal klaar met paardenrace drankspel? Geen probleem, naast dit spel hebben wij nog een hoop andere interessante drankspellen op ons platform. Denk bijvoorbeeld aan opus, kingsen kaartspel en drank ganzenbord. Je hoeft je dus zeker niet te vervelen in het weekend!