Drankspellen worden altijd opnieuw uitgevonden of veranderd. Zo kwamen wij van lekker dronken laatst achter het drankspel dat een vriend noemde elektriciteiten. Het is een drankspel wat perfect is voor de laatste vijf minuten. Als je maar kort de tijd hebt om in te drinken, maar toch helemaal lam in de kroeg aan wilt komen. Je moet namelijk het aantal seconden op de kaart voor je drinken. Hoe het spel precies in zijn werk gaat leggen we in dit artikel haarfijn uit. 

Wat heb je nodig voor het drankspel Elektriciteiten.

  1. Stok kaarten. 
  2. Vol glas bier
  3. Meerdere spelers 4-10
  4. Iemand die nog tot 10 kan tellen

Regels van elektriciteiten.

Bij het spelen van elektriciteiten hebben de kaarten de volgende waarde. De 2 is 2 seconden drinken, de 3 drie seconden etc. Alle plaatjes zijn 10 seconden drinken. Heb je bijvoorbeeld de harten vrouw voor je liggen en de persoon naast je krijg de harten boer moeten jullie beide 10 seconden lang drinken. Heb je een 4 voor je liggen hoef je maar 4 seconden te drinken. 

Drankspel spelverloop.

Bij dit spel wordt er om de beurt een kaart op gelegd. Dus speler 1 krijgt een kaart, speler 2 etc. Zijn de kaarten van speler 1 en 2 van hetzelfde plaatje, dit zijn harten, schoppen, klaveren en ruiten. Dan moeten beide het aantal wat voor hen ligt in seconden drinken. Het kan zo voorkomen dat je meerdere keren het aantal seconden wat voor je ligt moet drinken. Als iedereen een ruiten opgelegd krijgt moet er constant gedronken worden. 

Je speelt het spel totdat alle kaarten op tafel liggen en de stok op is. Het is natuurlijk mogelijk om eerder te stoppen als het drankspel elektriciteiten je toch te zwaar wordt. Bij dit spel gaat het drinken soms zo hard dat je wel moet stoppen. Helemaal als er niemand meer normaal tot tien kan tellen dan weet je dat het tijd is om te stoppen. Dan moet je naar de stad of de soos gaan als je dat nog haalt. 

Het spel nog moeilijker maken

Speel je met meerdere mensen dan is het een aanrader om het spel nog iets lastiger te maken. In het normale spel verloop ga je alleen uit van de kaarten van de speler links van je. Maar bij 6 of meer spelers kun je er voor kiezen om dat je ook het plaatje van de buurman rechts van je meespeelt. Dus als jij een ruiten hebt en een van je buren ook moet je weer drinken. 

Het kijk wel uit met drinken.

Wij zijn er zelf ook achter gekomen dat dit drankspel geen grap is. Na nog geen 5 minuten hadden sommige spelers al drie of vier halve liters achter de kiezen. Met alle gevolgen van dien. Wij raden het daarom ook af om het met sterke drank te spelen. Maar dit moet je natuurlijk altijd zelf weten. Zelf hebben we ook alleen de “light” versie gespeeld waarbij je alleen naar het plaatje van je linker buurman kijkt.