Een avond met je vriendengroep is al snel gevuld met gezelligheid, spelletjes en natuurlijk drank. Maar wat doe je als je met z’n tweeën bent? Precies hetzelfde! Nu zie ik je al denken: welke spellen zijn te spelen met twee personen? Wij hebben daarom voor jou wat spellen op een rij gezet. Zet je drankje, maar alvast klaar, dan kan je gelijk beginnen.

Veel bordspellen zijn al te spelen vanaf twee personen. Je kan natuurlijk zelf een spelbord uit de kast halen en daar regels aan verbinden, maar hoe tof zijn deze volgende drankspellen! Geen gedoe om zelfbedachte regels, want die zijn al voor jou gemaakt.

Drinkopoly! Het vaagste spel ooit!

Het spel heeft 44 velden met verschillende taken zoals het bezoeken van bars, pubs en clubs en het nemen van een slok, drinken van een glas en shots. Ook zijn er taken en activiteiten, zoals truth en dares, armworstelen, tongtwisters, openingszinnen en kissing contests. Sommige van de taken zijn grappig, sommige sexy en sommige gewoon GEK! Je mag er zeker van zijn dat welke kaart je ook trekt je het zal herinneren (of niet). 

 

MadWishPro

Een leuke twist aan ‘truth or dare’. Durf jij de waarheid niet te vertellen of probeer je de uitdaging te ontwijken, dan neem je een shot. Doe je dit spel toch met meerdere, voeg dan ‘Snitch’ toe om je vrienden te verraden en bepaal wat ze moeten doen. Daarom geldt er maar één regel: Don’t hate me, hate the game. Met dit spel maak je je avond compleet met gekkigheid!

 

Out of the Blue Drinking Ludo

Beter bekend als Mens Erger Je Niet is dit hét spel voor een avond gezelligheid (of frustratie ;p). Zoals het spel al zegt, moet je je niet ergeren als je opnieuw moet beginnen nadat je van het bord wordt gegooid. Lukt jou dat ook nog als je telkens een shotje moet nemen?

 

Beer Pong

Naast bordspellen heb je natuurlijk ook het welbekende Beer Pong spel.
Dit razendpopulaire drankspel is makkelijk te spelen met z’n tweeën. Probeer het balletje in de beker van de tegenstander te gooien. Is die raak? Dan moet je tegenstander zijn beker leegdrinken!

Wil je het simpel houden met een stok kaarten? Geen probleem! Er zijn namelijk genoeg drankspellen die je kunt spelen met een set speelkaarten. 

 

Blow the Cards

Plaats een gevuld glas in het midden van de tafel. Daarna leg je de stapel kaarten op het glas. Blaas om de beurt zoveel kaarten als je wilt van het glas. Degene die de laatste kaart(en) eraf blaast, moet het glas leegdrinken. Door meer of minder kaarten te gebruiken op de stapel, kan je het spel wat spannender of makkelijker maken. Klinkt eenvoudig toch? Probeer het maar eens, zo zul je zien dat het een stuk lastiger is dan je denkt.

 

Hoger-Lager

Één iemand pakt set kaarten en de ander raadt of de kaart die hij pakt hoger of lager is dan de vorige kaart. Heb je het fout? Dan is het tijd voor een slok of shot!

 

Kingsen

Een glas gevuld met drank met een cirkel kaarten eromheen. Leg de kaarten zo dat er geen gaten tussen zitten. Elke soort kaart heeft een opdracht. Bijvoorbeeld slokken uitdelen, drinking buddy en het verzinnen van een regel. Pak om de beurt een kaart en voer de opdracht die er bij hoort uit. Het glas in het midden wordt opgedronken wanneer iemand een gat in de cirkel maakt of wanneer alle vier de Heren gepakt zijn. Wil je het spel nóg leuker maken dan het al is? Verzin dan bij bepaalde kaarten zelf regels of maak wat sterker drankje voor het glas die in het midden staat. Gegarandeerd een avond vol lachen en gekkigheid!