Je kent het wel, op een feestje, een avondje drinken of wanneer je het totaal niet verwacht kom je een Smirnoff ice fles tegen. Jij bent de Sjaak en je vrienden vergaan van het lachen. Niks is lekker dan drank verstoppen voor elkaar verstoppen. Wie de bal kaatst moet hem terug verwachten, jij bent aan zet. Hoe kan jij het beste een van je vrienden icen? Dat ga je hier vinden om je vrienden ultiem terug te pakken.

Wat is icen?

icen is een drinkspel dat in 2010 is ontstaan waarbij iemand een fles Smirnoff ice verbergt op een plaats waar iemand hem ongemerkt zal vinden. Wanneer dit gebeurt moet ze onmiddellijk de fles in een keer opdrinken. Het is dus van belang dat je de fles niet te goed verstopt anders zal deze ook door niemand worden gevonden. 

De beste verstopplekken om iemand te icen:

  1. De koelkast soms verboden

De meest voor de hand liggende plek is natuurlijk de koelkast. Dit is een erg goede omdat het nog lastiger is om een koude fles ice te atten. Dit is namelijk erg lastig omdat de koude vloeistof tegen je tanden aankomt wat niet erg prettig is. Dat maakt deze plek erg geschikt. Ook is gemakkelijk om een van je vrienden iets uit de koelkast te laten pakken, zonder dat ze doorhebben dat ze worden geiced.

  1. Het toilet

Iedereen kent het wel, als je op een avond wanneer je wat biertjes gaat drinken eenmaal een keer bent geweest is er geen houden meer aan. Dat maakt dit ook een erg goede verstopplek omdat hij door iedereen wel meerdere keren op een avond wordt bezocht. Ook heeft het een soort van verrassingselement, want je weet natuurlijk nooit wanneer iemand naar het toilet gaat. Kortom het is voor jouw spannend wie de fles gaat vinden en voor degene die de fles vindt.

  1. De badkamer 

 Na een avond lekker wat drankjes gedaan te hebben met je vrienden is het tijd om te gaan slapen. Je hebt genoeg alcohol binnen gekregen het is genoeg geweest. Totdat je een fles vindt naast je tandenborstel en toch nog even een atje moet leggen voor het slapen gaan. Volgens mij kan je iemand niet beter te pakken krijgen dan op deze manier, wanneer ze er echt niet op zitten te wachten.

  1. Rugzak of tas

Dit vind ik ook een hele leuke, hier weet je namelijk ook niet wanneer de fles gevonden gaat worden. Het kan zijn dat iemand s ochtends zijn tas in gaat pakken voor school en de fles ziet, of net voor het boodschappen. Het verrassingselement bij dit spel is wat het zo leuk maakt. Vandaar dat dit een erg geschikte plek.

5. In de bank

Ook een erg geschikte plek om het te verstoppen is in de bank of op de bank onder een deken of iets. Je weet nooit wanneer iemand er klaar mee is en op de bank ploft en dus weet je niet wanneer de fles wordt gevonden en door wie. Dat maakt het erg leuk.

6. In de schoen

Wat bij ons altijd super goed werkt is de fles ice in de schoen stoppen. Als iemand dan gaat roken en hij doet zijn schoenen aan om naar buiten te gaan is hij gepakt. Deze werkt super goed als iemand bij binnen komst zijn schoenen uit moet doen en daarna weer aan.

7. In de wasmachine

De goede smoes is om nog even te vragen om de schone was eruit te halen. Maar in plaats van dat er een echte was in zit ligt er een mooie fles ice!

8. Tussen de wc rollen

Na lekker veel bier en wijn moet je toch ook naar de wc. Laat nou net het wc papier op zijn en als je slachtoffer een nieuwe wilt pakken grijpt hij mooi een fles ice in plaats van een rolletje.

Er zijn genoeg plekken die jij kan gebruiken om je vrienden is goed te verrassen. Wees creatief of gebruik bovenstaande verstopplek voor een ultiem verrassingseffect. Denk erom verstop je fles ook weer niet te goed, want de fles moet wel gevonden worden. Ben je opzoek naar meer leuke drankspellen? lees dan deze blogs over drankspel met dobbelstenen, de tofste drankapps en drankspellen voor twee personen.