De vrijdag borrel is tegenwoordig niet meer weg te denken bij de meeste bedrijven. Het is de perfecte manier om je collega’s te leren kennen. Gewoon een drankje doen, lekker luchtig. Daarnaast kun je meer te weten komen over andere afdelingen. Hierbij helpen spellen ook! Denk bijvoorbeeld aan beerpong of tafeltennis. Maar houd het wel beschaafd, je bent tenslotte op het werk ;).

Hoe speel je beerpong met collega’s

Het spelen van beerpong met je collega’s brengt vaak het beste of het slechte in iemand naar boven. Je hebt een aantal grote cups nodig en een pingpongballetje. Dat is niet zo moeilijk lijkt me toch. Een mooie lange tafel voor het verhogen van de moeilijkheidsgraad van het spel. Het is wel handig om van tevoren regels af te spreken. Zo voorkom je discussies tijdens het spel. Denk hierbij aan:

  •         Mag je de bal wegslaan als hij stuitert?
  •         Hoe vaak mag je vragen om de bekers bij elkaar te zetten?
  •         Het balletje wel of niet in het water dopen?

Het klinkt misschien wat simpel, maar ik heb heel wat frustratie zien ontstaan omdat iemand de bal wegslaat zonder dat er iets over afgesproken is. Dit wil je natuurlijk niet hebben op de werkvloer.

Het spelen van drank-schaak

Schaken is het afgelopen jaar erg in populariteit gestegen. Dit heeft verschillende redenen. Op het werk is het spelen van schaken een goede afleiding om aan iets anders te denken. Daarnaast kun je er ook geweldig makkelijk een drankspel van maken. Dit doe je door voor elk schaakstuk een shotje weg te zetten. Hierbij kun je kiezen om de pionnen een minder sterk shotje te maken en de verliezer moet aan de tequila! Pas wel op, want straks heb je zoveel gedronken dat je niet meer normaal kunt nadenken. Dat wil je natuurlijk ook niet hebben.

Voor een simpele variant kun je dit ook doen met dammen. Voor elk dam stuk wat je verliest moet je een shotje drinken. Het is een heel stuk makkelijker, zeker als je al wat borreltjes op hebt.

Wat denk je van scissoren?

Het spelen van steen-papier-schaar is al zo oud en simpel, maar daardoor ook super makkelijk om het ijs te breken! Je loopt naar een collega die je nog kent en zegt ‘’  ‘steen-papier-schaar’. De verliezer moet zijn biertje of wijntje leeg drinken. Heel simpel. Zo kun je een verder gesprek aanknopen en elkaar beter leren kennen. Dit werkt natuurlijk ook in de kroeg als je op een jongen of meisje af stapt.

Steen-papier-schaar is wel een hele makkelijke variant je kunt daarom ook zeggen ‘een getal 1 tot en met 5’ en dan tegelijk een getal zeggen. Maar dit werkt vaak lastiger dan er harde muziek aan staat. Hierom doe je dit vaker dan je buiten staat of op een rustige plek. Heb je de getallen vaak goed? Dan kun je zeggen dat je de gedachte van mensen kunt lezen!

Een truck om het vaak goed te hebben is om van tevoren nadrukkelijk het woord LUCKY te zeggen. In de zin: Is vanavond jouw Lucky avond.  De meeste mensen hebben namelijk de associatie met het nummer 7! Het werkt misschien niet altijd maar het is het proberen waard.

De estafette met het team!

Het rennen van een estafette is voor veel mensen een nachtmerrie, maar daarom hebben wij een oplossing voor je. Een bier drink estafette. Doe bijvoorbeeld het marketingteam tegen de financiële afdeling, geweldig! Je hebt 5 mensen van het ene team tegen 5 van het andere team. Iedereen staat er omheen om je aan te moedigen. Ben je de verliezende groep? Dan moet je nog een drankje drinken.

Je kan dit ook uitbreiden door het in een format te doen. Dus de winnaars tegen elkaar. Dan komt er uiteindelijk een afdeling die het beste is in het leegdrinken van bierglazen. Wat een perfecte manier van teambuilding is!

Smirnoff ice op het werk!

Het plaatsen van een smirnoff ice op het werk. Het valt niet overal in de smaak, maar als je leuke collega’s hebt, kun je op zijn tijd een flesje verstoppen in een kast of bureau. Doe dit natuurlijk niet op een dinsdagochtend of juist wel. Vaak wordt een vrijdagmiddag het meeste gewaardeerd. Op de vrijdagmiddagborrel zou niemand er bezwaar tegen hebben. Daarnaast is er maar één manier om erachter te komen wat de grenzen zijn op de werkvloer. Wij hebben de gekste dingen mee gemaakt. Van shotjes schrobbelèr tijdens de kerstborrel tot partybus voor het hele bedrijf!  

Meer spellen voor in het weekend!

Ben je al uit gespeeld? Op onze website vind je heel veel verschillende drankspellen. Daarnaast hebben we ook tips hoe je de beste shots kunt maken. Zo kun je de barman van het bedrijf worden! Iedereen zal versteld staan van je kunsten en gemak waarmee jij cocktails kunt maken. Heb je liever een spelletje met kaarten? Bekijk dan eens onze uitleg over kingsen of juist over demarreren ook wel negen en negentig genoemd. 

 

Drankspellen op kantoor