Hoe haal je plezier uit je studententijd tijdens Corona?

Of je nu net bent begonnen met je studie of in de afstudeerfase zit, voor iedereen is het even zoeken en wennen in deze tijd. Waarschijnlijk had jij je studententijd anders voorgesteld dan les op afstand en avonden thuis op de bank in plaats van in de stad. In dit artikel laten wij jou zien hoe je alsnog plezier kunt halen uit je studententijd, ook nu tijdens Corona. 

Werkomgeving, ritme en ontspanning

Nu we allemaal thuis achter onze laptop school volgen, is het belangrijk dat je zorgt voor een goede werkomgeving. Kies een vaste plek in huis om te studeren. Zorg dat deze plek opgeruimd is en voor zo min mogelijk afleiding zorgt. Je zult vast merken dat dit thuiswerken jouw motivatie verslechtert. Een goede werkplek zorgt voor motivatie en zo kun je studeren en vrije tijd beter gescheiden houden. Volg de lessen dus achter je bureau en niet in bed, hoe aantrekkelijk het ook lijkt. 

Niet alleen een goede werkplek zorgt voor motivatie. Een ritme helpt daar ook bij. Nu we alles op dezelfde plek doen, lijkt je motivatie en concentratie vaak ver te zoeken. Plan je dag zo in zoals je dat normaal ook zou doen. Ga op tijd naar bed zodat je de volgende dag uitgerust bent. Een ritme geeft regelmaat en duidelijkheid. Hierdoor kun je ook makkelijker ontspannen na het studeren.

Dan komen we bij het volgende punt: ontspanning. Even een frisse neus halen of gaan sporten is zowel voor je fysieke als je mentale gezondheid goed. Kijk je na het studeren toch liever een film? Ook goed. Het is belangrijk om op tijd te ontspannen. Voor meer tips over hoe je het maximale uit je studententijd kunt halen bekijk eens het studentenblog van lekkerdronken.nl. Je mag jezelf soms gerust belonen door even niets te doen. Vooral in deze tijd is het belangrijk om af en toe tijd voor jezelf te nemen. 

Studentenhuis en studentenvereniging

In deze tijd is het al lastig om bestaande contacten te bewaren en al helemaal om nieuwe contacten te maken. Bij het studentenleven denk je waarschijnlijk ook aan op kamers gaan en studentenverenigingen. Zat je er al aan te denken om in een studentenhuis te gaan wonen of deel te nemen aan een vereniging? Twijfel dan niet langer en ga ervoor! Hierdoor leer je nieuwe mensen kennen en komen er ook weer leuke dingen op je planning te staan. 

Ja, bij een studentenvereniging zullen veel activiteiten waarschijnlijk online of in kleinere groepen gedaan worden. Maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken. Ook online kun je een gezellige avond met z’n allen organiseren en zodra het weer mag kun je met z’n allen fysiek bijkletsen. 

Een studentenhuis wordt gezien als één huishouden. Hierdoor hoef je binnen- en buitenshuis geen afstand van elkaar te houden. Gezellig met z’n allen avondeten of naar het park met mooi weer is dan dus geen probleem.

Dit zijn twee opties waarbij je niet alleen nieuwe contacten maakt, maar ze ook behoudt!

Een avond op stap in eigen huis

Op donderdagavond naar de stad gaan is nu helaas niet mogelijk. Maar waarom plan je dan niets anders? Dit is waarschijnlijk ook achter je laptop, maar dat betekent niet dat het niet gezellig kan zijn! Er zijn nu veel studentenverenigingen die avonden organiseren waar je je voor kunt aanmelden. Denk bijvoorbeeld aan speciaalbier avonden of een game night. Je kunt je natuurlijk ook samen aanmelden en dan spreek je bij iemand af om de avond te volgen. (Let hierbij natuurlijk wel op de afstand en het aantal mensen dat toegestaan is.) Je zit dan misschien, maar met z’n tweeën, maar toch heb je op dat moment contact met veel anderen. Mensen worden in deze tijd creatief en deze avonden zijn dan ook vaak een succes!

Deze tijd is voor iedereen anders. We moeten er dan ook met z’n allen het beste van maken. Als student is het natuurlijk al helemaal aanpassen, maar dat betekent niet dat je niets meer kunt doen. Het studentenleven dat je gewend bent of verwacht hebt, is er momenteel niet. Toch kunnen bovenstaande tips veel plezier voor meer tips kijk ook eens lekkerdronken.nl. Vergeet natuurlijk niet dat als we allemaal ons steentje bijdragen door ons aan de maatregelen te houden, we straks wel weer fysiek naar school kunnen en onze avonden in de stad kunnen doorbrengen!