Ben jij de aangewezen persoon om een bierproeverij te organiseren? Gefeliciteerd, jij bent de man om een onvergetelijke avond te maken. Bier drinken is een van de leukste en lekkerste dingen die je kunt doen in het weekend met vrienden natuurlijk, dus jij wilt alles op alles zetten om het iedereen naar zijn zin te maken. Het laatste waar je zin in hebt, zijn een stelletje dronken idioten die je huis verbouwen. Maar daarom een logische volgorde in je bierproeverij en geef voldoende hapjes. Volg dit artikel en jij wordt gezien als een bier baas door je vrienden!

Tips en tricks bierproeverij

Het organiseren van een bierproeverij kan op verschillende manieren. Zo kun jij alle flesjes en blikken bier zelf kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om iedereen zelf een fles mee te nemen. De tips waar jij het meest aan hebt, sommen we hieronder voor je op.

  1. De volgorde bepaald de avond

Je hebt een aantal bieren geselecteerd om deze avond te drinken. De volgorde bepaald hoelang de bierproeverij leuk blijft. Heb je namelijk bieren geselecteerd van witbier tot Russian Imperial Stout dan is de volgorde belangrijk. De ervaring leert dat je altijd begint met een bier met een laag alcoholpercentage en lichte kleur. Naarmate de avond vordert ga je zwaarder in alcohol en donkerder in kleur. Verras je vrienden met een absolute topper, een barrel aged bier. Dit mag zoveel Barley wine als Russian Imperial Stout zijn. Dit geeft de smaakpapillen een extra boost en is een mooie afsluiter van de avond.

  1. Vul de magen

 Een onderschat onderdeel van een bierproeverij is het hebben van hapjes bij de bieren. Iedereen weet wel dat een volle maag ervoor zorgt dat je minder snel dronken wordt. Maar om nou iedereen een bak kapsalon te serveren is ook geen goed idee. Bij ieder bier past wel een ander type etenswaar wat de smaak bevordert, zoals:

  • Russian Imperial Stout = Donkere chocolade
  • Abdijbier = Vleesgerechten
  • Vis = Tripel of Geuze
  • Pils = Salade (Misschien als voorafje, maar zeker niet als jouw avond vordert)
  1. Zet een eigen brouwsel op tafel

Een zelf gebrouwen bier zou de kers op de taart van de avond zijn. Verras je vrienden met een zelf gebrouwen Tripel of IPA. Bier brouwen is tegenwoordig een stuk makkelijker dan dat het ooit geweest is. Met een simpel bierbrouw pakket van Brouwpunt kun jij thuis bier brouwen. Begin er wel op tijd mee want van de brouwdag tot het daadwerkelijk kunnen drinken van het bier, zit ongeveer 2 maanden tussen. Houdt het in de tussentijd dus wel geheim voor je vrienden dat jij deze vaardigheden eigen hebt gemaakt. 

Hoe nu verder?

Nu je dit allemaal weet is het tijd voor je om de avond te plannen. Geniet en drink met maten, geen liters bier maar vaten!