Als je van sterke cocktails houdt, zijn er enkele drankjes die je zeker een kick zullen geven. Deze cocktails bevatten het hoogste percentage alcohol en staan bekend om hun krachtige punch. Ze smaken het beste wanneer een professionele mixologist ze maakt, maar wat cocktail recepten om ze zelf te maken kunnen ook niet kwaad, toch? Welke sterke cocktail wordt jouw volgende experiment?

Zombie

De Zombie is een legendarische cocktail die berucht is om zijn hoge alcoholgehalte. Deze cocktail werd oorspronkelijk bedacht door Donn Beach, ook bekend als Don the Beachcomber, in de jaren ‘30. Het is een mix van verschillende soorten rum, waaronder lichte rum, donkere rum en overproof rum, met een vleugje grenadine, vers geperst citrusvruchtensap en een scheutje Angostura bitters. Er wordt gezegd dat het een hallucinerende werking heeft. Niet gek, want het alcoholpercentage ligt tussen de 40 en 60 procent.

Long Island Iced Tea

Ondanks de naam bevat Long Island Iced Tea geen thee, maar het is wel een van de sterkste cocktails die je kunt vinden. Deze cocktail combineert gin, witte rum, wodka, tequila en triple sec, aangevuld met een scheutje citroensap en een vleugje cola voor kleur en smaak. Met zoveel verschillende sterke dranken in één glas en een alcoholpercentage van rond de 27% is deze cocktail zeker niet voor de lichte drinkers.

Wray & Nephew Rum Punch

Deze Caribische krachtpatser, vernoemd naar de Jamaicaanse rumproducent Wray & Nephew, combineert overproof rum met verse limoensap, grenadine, suikersiroop en een vleugje Angostura bitters. Het resultaat is een krachtige punch met een alcoholpercentage van minstens 16% (maar waarschijnlijk een stuk meer) die je niet zomaar naar binnen werkt.

Corpse Reviver No. 2

De Corpse Reviver No. 2 is een klassieke cocktail die teruggaat tot de vroege jaren 1900. Het wordt vaak beschouwd als een “hair of the dog” drankje vanwege de naam. Deze cocktail mengt gelijke delen gin, Cointreau, Lillet Blanc en absint. Het is een verfrissende en krachtige combinatie van smaken die je zeker weer tot leven zal brengen, maar wees voorzichtig, want het alcoholpercentage mag niet worden onderschat.

Sazerac

De Sazerac is een cocktail met een rijke geschiedenis en is een van de oudste bekende cocktails. Deze klassieke drank, ontstaan in New Orleans, combineert rye whiskey, een suikersiroop of suikerklontje, een paar druppels Peychaud’s bitters en een vleugje absint. Het wordt geserveerd in een gekoeld glas en gegarneerd met een schijfje citroen. Het alcoholpercentage ligt rond de 45%.

Geniet met mate

Als je op zoek bent naar cocktails met het hoogste percentage alcohol, zijn de hierboven genoemde drankjes zeker het proberen waard. Maar wees gewaarschuwd, deze cocktails kunnen behoorlijk sterk zijn en moeten met mate worden geconsumeerd. Geniet van deze krachtige drankjes, maar drink verantwoordelijk en zorg ervoor dat je altijd een alternatief hebt als je liever iets minder intens wilt genieten. Proost!